May 23, 2011
No Comments

                                          DEPARTAMENTI MATEMATIKES                                                   

   

Departamenti i Matematikes ne Universitetin e Vlores “Ismail Qemali” eshte krijuar si pjese e Fakultetit te Shkencave Teknike te ketij Universiteti.

Viti 2009 ishte viti ne te cilin Universiteti aplikoi Diplomat Bachelor ne Matematike. Gjithashtu ne po ate vit u aplikuan edhe Diplomat ne Master dhe ne Doktorature. Sot Departamenti i  Matematikes eshte nje nga departamentet me te medhenj ne Universitet. Ky department ofron keto diploma:

Diplome ne Doktorature:

·         PhD ne Matematike

Diplome ne Master:

·         MS ne Matematike

·         Master i Mesuesise ne Matematike

·         Master i Mesuesise ne Matematike dhe Fizike

·         MS ne Aktuaristike

·         Master Shkencor Matematike – Finance

Programet tona universitare terheqin rreth 800 te rinj cdo vit. Rreth 35% e tyre diplomohen. Programet tona ne Master te Shkencave dhe ne Doktorature jane kryesisht ne anglisht. Pedagoget e Departamentit te Matematikes marrin pjese ne mesimdhenie ne ciklet e para dhe te dyta te studimit universitar dhe ne menyre  aktive kryejne pune shkencore ne fusha te ndryshme. Gjithashtu keta pedagoge njihen per pjesemarrjen e tyre ne aktivitete shkencore te ndryshme ne Departament dhe pjesemarrje ne konferencat nderkombetare.

 

 

Admin