Studentët dhe Kërkimi Shkencor

Studentët e Masterit të Shkencave në Përkthim & Interpretim nisen për të dhënë ligjërata në Fitzwilliam College,
University of Cambridge, UK, 5-7 Prill.

Çelet Rruga e Bashkëpunimit 

Takim me përfaqësues të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në Prishtinë, Kosovë, dhe Agjensisë së Kërkimit, Teknologjisë dhe Inovacionit në Tiranë, për një bashkëpunim në kërkim shkencor dhe projekte të përbashkëta.

20 Vjet Universitet

Universiteti ynë ka moshën e studentëve tanë më të rinj. Ai u themelua më 1994, mbi parimet e përkushtimit ndaj dijes, vullnetit për të përparuar në shkencë dhe punës këmbëngulëse për të arritur rezultate e për të dhënë ndihmesë në zhvillimin e shoqërisë dhe të vendit.

Legjislacioni

Statuti i Universitetit të Vlorës, Rregullorja e Universitetit,
Kodi i Etikës, Rregullorja e Promovimeve dhe
Rregullorja e Programeve të Doktoraturës.
(Shfletoni)

Provimet Finale të Semestrit

Oraret e provimeve finale të semestrit të parë janë online.

Nga Fjala e Rektorit

“Ju jeni studentët që do të dëshmoni një fazë tjetër të zhvillimit në universitetin tonë, atë të stabilizimit përfundimtar të kurrikulave dhe të strukturës sonë akademike e administrative, si dhe të përfshirjes sonë të padyshimtë në disa standarde cilësie që përkojnë me instalimin përfundimtar të një fizionomie moderne e konkuruese të Universitetit Ismail Qemali.”

–Diplomimi 2013

Partneriteti Ndërkombëtar

Universiteti i Vlorës “Ismail Qemali” ka siguruar lidhje të ngushta bashkëpunimi me universitete ndërkombëtare të nivelit të lartë, me institucione, me fondacione dhe me shoqata e organizata të ndryshme.

Ndeshje volejbolli dhe minifutbolli

Në 12 Dhjetor 2013, në Pallatin e Sportit Flamurtari u zhvilluan ndeshjet e volejbollit dhe minifutbollit midis skuadrave të studentëve dhe pedagogëve të Universitetit të Vlorës “Ismail Qemali”. 

Këshilli Ndërakademik për Gjuhën Shqipe

Më 6 dhjetor 2013 në Prishtinë, në mjediset e Qendrës Leksikografike-Enci­klo­pedike të Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës u mbajt mbledhja e radhës e Këshillit Ndërakademik për Gjuhën Shqipe. (lexoni më tej)

Shqipëria e gjeneratës tjetër

(Artikulli i plotë) Me iniciativën e Kryeministrisë dhe Z. Fate Velaj, Këshilltarit të Kryeministrit Edi Rama për diplomacinë kulturore dhe rilindjen europiane shqiptare, u zhvillua në Universitetin e Vlorës simpoziumi i parë i ciklit të debateve: “Europa fillon tek pragu i shtëpisë tënde”. 

Të studiosh në Vlorë

I pozicionuar vetëm 500 metra larg brigjeve që bashkojnë detet Jon dhe Adriatik, Universiteti i Vlorës është vendi ideal për të jetuar e studiuar.

MTIJ:  ISSN 2308-1864

An initiative of the Master of Science in Translation and Interpretation, MTIJ is a peer-reviewed, open access, semi-annual graduate student journal. (more)

Programet Master

Kriteret e pranimit në programet e studimit të ciklit të dytë “Master Profesional” dhe “Master i Shkencave” me kohë të plotë dhe kohë të pjesshme dhe kriteret e pranimit në programet e studimit të ciklit të parë me kohë të pjesshme në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë.  (vijon)

Kërkimi shkencor

Ne këmbëngulim të gjejmë e të përkrahim shkencëtarët e rinj e ambiciozë dhe studentët e talentuar, për t’u dhënë atyre mundësitë, frymëzimin dhe hapësirat e domosdoshme për të realizuar kërkimet e tyre shkencore në mjediset tona universitare.

Mirësevini

Mirëse erdhët në Universitetin e Vlorës. Së bashku do të nisim një nga veprimtaritë më të bukura, më frymëzuese, më jetike dhe më fisnike mes të gjitha veprimtarive njerëzore: studimet universitare.

Të rejat e fundit

Vendimi i ri i Senatit

Senati i Universitetit të Vlorës u mblodh më datë 11 Prill, 2014 për të miratuar dhe diskutuar rreth disa ndryshimeve në rregulloren e Universitetit të Vlorës, të cilat u krijojnë lehtësira të...
Read more

Urgjent: Paraqituni për Bursat

Studentët e mëposhtëm të paraqiten urgjentisht në Zyrën e Studentit për bursat. Aferdita Shashari - Drejtësi viti I Alfred Goxhaj - Ekonomiks I Aurel Allka - Inxhinieri Elektrike I Bora Halilaj - Financë I Erjona Mecaj - Matematikë-Financë I Fiorela...
Read more

Buletini Shkencor i UV: Thirrje për Aplikime

Buletini Shkencor i Universitetit 'Ismail Qemali' Vlorë njofton hapjen e mbledhjes së artikujve për Numrin 2 / Vëllimi 1 / 2014.  Afati: 20 Prill, 2014.  Artikujt duhet të jenë në Shqip dhe Anglisht, pasi do të shqyrtohen...
Read more

Webinar me Praktikantët e Masterit Shkencor

Praktikantët e Masterit Shkencor të Interpretimit dhe të Përkthimit realizuan sot seminarin me titull ‘Translating TED Talks Into Albanian’ (Përkthimi në Shqip i Ligjëratave të TED-it). Veçantia e këtij seminari ishte se, përveç...
Read more
Page 1 of 1112345678910...Last »

Mirësevini në Universitetin e Vlorës Ismail Qemali

Së bashku do të nisim një nga veprimtaritë më të bukura, më frymëzuese, më jetike dhe më fisnike mes të gjitha veprimtarive njerëzore: studimet universitare. Përmbushja e qëllimeve tuaja vjen vetëm prej vullnetit dhe përgjegjësisë, vlera të cilat tashmë janë kthyer në shtylla solide në auditoret tona. Universiteti “Ismail Qemali” është vendi i duhur jo thjesht për të fituar një titull diplome, por për të kultivuar virtyte që zgjasin për gjithë jetën dhe që ndikojnë në mënyrë vendimtare të ardhmen tuaj.
×

Nr. 1

Universiteti “Ismail Qemali” është vendi i duhur jo thjesht për të fituar një titull diplome, por për të kultivuar virtyte që zgjasin për gjithë jetën dhe që ndikojnë në mënyrë vendimtare të ardhmen tuaj.
×
×
×